הבלוגרית הבריטית הפופולרית, Deliciously Ella, חובבת תמרים ידועה, פרסמה לאחרונה מתכון לככרות לחם על בסיס תמרי המג'הול בבלוג אוכל הבריאות המפורסם שלה. אלה נתנה לנו את הסכמתה לפרסם את המתכון באתר שלנו והרי הוא לפניכם:

 

מצרכים


  •  1.5 כוסות קמח כוסמין (300 גרם)

  • 1/2 0.5 כוס רסק תפוחים 

  • שליש כוס חלב שקדים (100 מ"ל)

  • 60 גרם אגוזי פקאן

  • 10 כפות סילאן

  • 8 תמרי מג'הול (כ-150 גרם)

  • 1 כפית קינמון

  • שמן קוקוס לשימון

אופן ההכנה


  1. מחממים את התנור לחום של 140 מעלות.

  2. מוציאים את גלעיני התמרים וחותכים אותם לחתיכות קטנות.

  3. בעזרת הידיים מפרקים את הפקאנים לחתיכות בגודל דומה, ואז מוסיפים את שאר מרכיבי המתכון ומערבבים יחד בקערה גדולה.

  4. יוצרים בעזרת שמן קוקוס ככרות לחם קטנים ואז מוסיפים אותם בחזרה לתערובת.

  5. מניחים את הלחמים בתבנית על נייר אפייה ואופים במשך כארבעים דקות.

  6. כאשר הככרות מקבלים צבע חום-מוזהב - מוציאים מהתנור  מצננים כ-10 דקות. מגישים אותם חמים או קרים, על פי הטעם.

 

אלה מספרת: "הכנתי את ההכרות לראשונה לפני מס' חודשים, במסגרת שיתוף פעולה עם יצרני התמרים, ומאז אני מכינה אותו שוב ושוב. ההכנה אורכת רק מס' דקות והופ - לתנור! למעשה, לא נדרש כל ציוד מיוחד,למעט תנור אפייה. הככרות עשירים במתיקות טבעית בזכות התמרים, רסק התפוחים והקנמון -  אולם הפקאנים וקמח הכוסמין מונעים מהם להיות דביקים מדי".

אלה מוסיפה: "הלחמים מצוינים לארוחת בוקר מזינה וטעימה, אך יכולים בהחלט להשביע גם כארוחת ביניים. אני אוהבת למרוח עליהם שכבה עבה של חמאת בוטנים ובננה, וכשמתחשק לי מתוק נוסף - אני מוסיפה סילאן".